info@rijschoolflip.nl06 18 98 98 84

Rijlespakketten

Welk rijles pakket past het beste bij jou? Of je nou een supersnel, goedkoop, of juist een zeer uitgebreid rijlespakket wilt, bij Flip is er voor elk wat wils! Hieronder kan je onze verschillende lespakketten zien.

Wil je meer informatie over onze pakketten? Dan staan we je graag te woord! BEL of APP 06-18989884 of vul een proefles formulier in en dan bellen we jou terug!

Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?
Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 46 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten 2022). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur van je rijschool daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen.

Gemiddeld aantal rijlessen per type leerling
Hoeveel rijlessen jij nodig hebt om je rijbewijs te halen, hangt af van veel zaken.
-Hoe is jouw leersnelheid?
-Hoe vaak kun je lessen?
-Hoe is jouw rijschool?
Het exacte aantal lessen is ook voor de instructeur lastig te bepalen. Op basis van ervaring kan die wel een goede inschatting maken.

Hoeveel rijlessen per week kan ik het beste volgen?
Het is moeilijk te zeggen hoeveel rijlessen per week je het beste kunt volgen. In ieder geval is het belangrijk dat je regelmatig rijlessen volgt. Dan leer je sneller en heb je minder rijlessen nodig. Als je je rijlessen een tijdje onderbreekt, kan je niveau minder worden.

Losse lessen en vervolgpakketten

Natuurlijk ben je niet verplicht om volledige pakketten af te nemen, uiteraard kun je bij Flip ook kiezen voor losse lessen, maar dan mis je wel het pakketvoordeel. Ook kan het voorkomen dat je extra lessen nodig hebt omdat je bijvoorbeeld met bepaalde onderdelen van het autorijden moeite hebt. Om jou toch zo goedkoop mogelijk te helpen hebben we voor jouw ook voordelige vervolgpakketten samengesteld.

Prijslijst

Natuurlijk zijn er nog meer items die je via jouw instructeur kunt afnemen. denk hierbij aan Faalangstexamen, Tussentijdse toetsen, theorie-examens etc. Hieronder zie je een prijslijst van al deze onderdelen;.

 1. Inschrijfgeld: bij je cursus hoort natuurlijk wel een rijlesboek en leskaart en de planapp:
  • € 25,-
 2. Theorie-cursus / Speedtheorie: € 33,50 los (adviesprijs € 69,-). Online studeren, online proefexamens, animatiefilmpjes over gevaarherkenning en ook over de praktijklessen.
  • € 0,- bij een pakket !!
 3. Theorie-examen: Zelf rechtstreeks aanvragen bij het CBR.
 4. Praktijkexamen: € 265,-
 5. Praktijk Herexamen: € 265,-
 6. Praktijk BNOR Examen: Na 4 keer praktijkexamen te hebben afgelegd € 300,-
 7. Faalangst Examen: Er wordt rekening gehouden met je zenuwen € 320,-
 8. Tussentijdse Toets: Behaal vrijstellingen voor je bijzondere verrichtingen/verhoog je slagingskans.
  • In een pakket: € 245,-

Extra bijkomende kosten

 • Bij betaling in termijnen wordt éénmalig administratiekosten € 25,- gerekend.
 • Eigen Verklaring aan CBR: € 41,50
 • Theorie examen aan CBR: € 37,00

Betalen in termijnen

Flip is erg flexibel en wil jou de beste betaalopties aanbieden. Zo mag je bijvoorbeeld per rijles betalen of als je kiest voor een pakket, dan kun je ook gespreid betalen in 2 of 4 termijnen! De extra kosten hiervoor bedraagt 1x € 25,-

Plan hier een proefles in dan kunnen we samen kijken welk pakket en opties qua betalingen het beste bij jou passen!