info@rijschoolflip.nl06 18 98 98 84

Wat moet je weten

Theorie halen, de eerste stap in jouw rijbewijs!

De basis voor goed kunnen autorijden bestaat natuurlijk ook uit een perfecte kennis over de betekenis van alle verkeersborden, over voorrangsregels, over wet- en regelgeving aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren… kortom jouw theorie!

Het is belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat, want zonder het theoriecertificaat mag je natuurlijk geen praktijkexamen doen! Je mag al theorieexamen doen als je 16 jaar bent!

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen? Gelukkig niet! Je hoef niet te wachten met het nemen van rijlessen; je mag gewoon rijles nemen zonder dat je jouw theoriecertificaat hebt. Pas bij het aanvragen van je praktijkexamen moet het theoriecertificaat behaald zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het beter is als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen; je beheerst dan namelijk al alle kennis over de verkeersborden, de regels en wetten én je hebt al geleerd om gevaren te herkennen. Met deze kennis op zak is het een stuk eenvoudiger autorijden!

Theorie leren.

Je kunt bij Rijschool Flip op twee verschillende manieren leren voor jouw theorie. We bieden zowel online studeren als klassikale lessen aan.

Online studeren voor je theorie

De onlinemethode is via de Speed-Theorie welke je via Flip kunt kopen. De online studiemethode kost € 39,00 en kun je via Flip bestellen. Het fijne van online studeren is dat je zelf je studietempo bepaalt en je kunt waar en wanneer je maar wilt inloggen en oefenen! Bij een pakket kost het maar € 30,= !

Ook kun je, als je liever uit een boek leert, een pakket met boek aanschaffen met ook daarbij vele oefenexamens! Deze bieden we ook aan voor maar € 30,=

Het werkt heel eenvoudig:
  • Je ontvangt van ons een email met daarin een unieke inlogcode. deze code geeft jouw toegang tot de online studie
  • In 4 overzichtelijke hoofdstukken leer je stapsgewijs alles wat je moet weten om op theorie-examen te kunnen
  • Oefenen en leren, wanneer en waar jij maar wilt!

Klassikaal theorie leren

Natuurlijk is het ook mogelijk om klassikaal theorielessen te volgen, Rijschool Flip biedt dit binnenkort ook zelf.

Theorie examen; een spannend moment!

Het theorie-examen is en blijft een spannend moment; toch is het belangrijk om niet te nerveus te zijn. Vertrouw op jezelf, want als het goed is heb je via één van de varianten, online of klassikaal, goed gestudeerd en ben je er klaar voor! Het examen kun je zelf aanvragen via de website van het CBR (naar CBR, theorie aanvragen)

Je kunt kiezen uit klassikaal examen of, wanneer je erg zenuwachtig bent of moeite hebt met lezen door bijvoorbeeld dyslexie, kun je ook kiezen voor een examen met extra tijd of zelfs een individueel examen als je bijvoorbeeld in een andere taal examen wilt afleggen of faalangstig bent.

Bij elk examen komen de volgende onderdelen terug:

Het auto theorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Voor de onderdelen geldt het volgende:

  • Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan 13 goed beantwoord moeten zijn, 8 seconden antwoordtijd per vraag.
  • Kennis: 12 vragen, waarvan 10 goed beantwoord moeten zijn, 7 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.
  • Inzicht: 28 vragen, waarvan 25 goed beantwoord moeten zijn, 15 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.

Het uitslagformulier wordt aangepast. Voorheen kreeg je alleen het aantal fouten per onderwerp te zien. Op het nieuwe formulier wordt uitgelegd hoe goed je elk examenonderwerp beheerst. Dit uitslagformulier krijg je zowel na afloop van het examen op het scherm te zien als ook per e-mail toegezonden. Groen betekent dat je het onderwerp volledig beheerst. Geel betekent dat je het onderwerp wel voldoende beheerst, maar nog wel fouten maakt en rood betekent dat je het onderdeel onvoldoende beheerst.
Aan het einde van het CBR theorie-examen krijg je de fout beantwoorde vragen niet meer te zien en kun je ze niet meer nakijken. Uiteraard kun je dit bij de proefexamens van ons nog wel.
De examenonderwerpen zijn ook anders verwoord. De huidige 25 onderwerpen zijn anders ingedeeld en overzichtelijker samengevoegd tot in totaal acht examenonderwerpen. Dit zijn dezelfde onderwerpen als wij in onze auto theorie-opleidingen hanteren.